Pécs: a TESCO bekeményített

PÉCS, TESCO:

Vége a régi szép időknek, amikor a jöttment, éretlen vásárló – akibe mégiscsak szorult valamennyi kultúrszomj – csak odaállt a TESCO újságos pultja elé, s ingyen olvasással verte agyon üres idejét.

Már nem zizegnek többé az értékes lapok, nem támad csődület egy-egy ÉS, HVG, Népszabadság, Magyar Nemzet kiadása száma körül, vége az ingyen cirkusznak, kedves barátaim!

Pécsett a TESCO bekeményített!

Felirat a TESCO-ban
Felirat a TESCO-ban

Ezentúl rongálásnak minősül egy-egy lapszám kézbe vétele – és ahogy a tábla hirdeti, felelősségre vonással jár!
És tanúsíthatom, ezt komolyan is gondolják!
Tegnap délután, miközben az asszony mindenféle fontos dolgokat szerzett be a TESCO nevű pécsi műintézményben – én elvetemült módon, előre megfontolt szándékkal – amit a nálam lévő szemüveg bizonyított – orvul a friss ÉS olvasásába kezdtem!
Ám ekkor jött egy szigorú hölgy, fekete ruhás, aki már addig is gyanakodva nézett rám – mi a fenét kereshet itt egy öltönyös, majdhogynem jólszituált úr, kosár és kocsi nélkül, szemüveggel felfegyverkezve – nyilván egy rohadt zugolvasó! Szóval jött és tettem súlyához mérhető szigorúsággal, sőt haraggal rámförmedt:
– Olvassa el a táblát, itt!

Elolvastam, s amikor megértettem a sorokat, az ÉS-t, mint régi kapitalista vámos Majakovszkij szovjet útlevelét, elhajítottam! Brrrrrrrr – nincs kedvem börtönt járni Váncsa miatt!

Hát ez van Pécsett, drága barátaim!

***

Post Script

Insight

Ha a TESCO kicsit is törődne az insight fogalmával, vagyis a jelekből kiolvasná, hogy náluk bizony olvasgatna a nép, akkor mégiscsak kitalálhatna valamilyen ennek megfelelő formát, amelynek pozitív kicsengése volna és nem negatív, mint a szigorú hangvételű tiltás.

Az insight fogalmáról bővebben: Insight blog

A folytatás: Pécs TESCO: a karvalytőke és a karvalyproletár

Pécs: a TESCO bekeményített” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. pecs2010

  Hiába a rancogás, a tescoval értek itt egyet.
  Mármár kazasztróa, ahogy a Makai úti Tescoban ott áltt egymás hegyén hátán 30 ember, az összes újságot összegyűrve, az elrendezést totálisan figyelmen kívűl hagyva, a rendet szétbaszva “olvas”, vagy nem egy alkalommal a neki tetsző posztert vagy ingyen ajándékot a zacskóból kilopva boldogan távozik…
  Szégyen.
  Tesco itt piros pontot kap nálam.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s