Üzenet a budapesti nagycsaládosoknak

Nagycsaládosok

Egy úr, meg a fia, tegnap lábparipára pattantak Pécsett, hogy elinduljanak fel Budára, a királyhoz, vagy mindegy, hogy kihez. Majdnem húsz fős a család, nincs hol a tejbe aprítani, s hiába várják évek óta az önkormányzattól a megoldást!

Na, a város főjegyzőnője autóba pattanott, fürge, elegáns megoldást víve a gyalogtúrázóknak! Az apa éppen azt tanította gyermekének, miként érdeklődjék majd Buda felé közeledvén az ottani jámbor népektől:
– Nafiam, én ezt úgy tanultam annak idején, hogyaszongya: Hé, paraszt, melyik út megyen itt Budára?!

Na, ekkor érkezett meg éppen a jegyzőasszony, amidőn a tanított gyermek üvöltött bele a járhatatlan 6-os út porába: – Hé paraszt, melyik út…?

A jegyzőasszony nem lepődött meg a tiszteletlenségen, kemény politikai és szakmai harcok állanak már mögötte, hanem felelt!

– Nem mennek kendék sehá, hozva ránk a szégyent, kapnak egy lakást, punktum!

Az embör szintén meglepődött, mert esze ágában sem volt Punktumba költözni, de rohadtul elfáradt már betegen, eljővén már egész a városhatárig!

– Hej, te nádvágó atyaisten, legyen akkor Punktum!

– Nadeaztán nincs ám több lakás Pécsett, az ezerek hiába indulnának fel, Budának, szóla az üzenet médiailag a nőszemély szájából!

De nem is ez a nagy baj, hanem hogy Budán mi lesz a nagycsaládosokkal meg a hajléktalanokkal, mert azok meg most éppen azt gyakorolják:

– Hé, paraszt, melyik út megyen itt Pécsnek?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s