Pécs: Marketing Klub és városmarketing

A pécsi Marketing Klub és a városmarketing

Ma kár, hogy elmentem, mert szóba jött az EKF a mi nagyszerű városmarketingünkkel, s azonnal fölment a vérnyomásom!
Pedig szépen indult a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő Marketing Klub “foglalkozása”, Rabb Szabolcs (KIKK Egyesület – Kulturális Ipari Klaszter) tartott bevezető előadást.

Cork kocsmái és a kultúra fővárosának beágyazottsága

Képeket is mutatott, korábbi kulturális fővárosokról, engem különösen Cork, az ír város kocsmái fogtak meg, ahol a bejáratok fölött ott virít még mindig a tábla, hogy ez a műintézmény bizony eleget tesz a kritériumoknak, három nyelven beszél a pincér, a hét öt napján élő zene szól és így tovább… Na, itt kezdett a vérnyomásom nekilódulni…

Aztán kiderült ez-az a hozzászólásokból, tónus le, vérnyomás még feljebb, nagy vonalakban talán annyit mondhatnék: Pécs értelmiségének közös élménye van!

Igaz, ez az élmény nem azonos azzal, amit elképzeltünk. Két igen izmos érzés bújik meg mindannyiunkban: az egyik a cselekvőképességünk a másik meg az, hogy arra bizony nem igen van szükség!

Mintha nem Pécs, hanem Budapest nyerte volna el a címet (meg a IOSZIA Kft. – teszem hozzá cinikusan). Legalábbis a talpas értelmiségre meglehetősen jellemző ez az érzet.

Jómagam is hozzászóltam, nagyjából azt mondtam el, ami ebben a blogban itt olvasható:

http://blogpecs.blog.hu/2008/01/23/nyilt_level_a_pecs_lap_hu_szerkesztojehez

s, különösen a hozzászólások között lévő “esetösszesítő” véleményemet ismertettem, hátha lesz valaki, aki azt mondja: vak vagy, hülye vagy, nem így van!

Nem mondták.

Na, ekkor ment fel igazán a vérnyomásom!

***

Városmarketingről szóló írások:

SEO SZEMPONTÚ VÁROSMARKETING: PÉCS, BUDAPEST, BUKAREST

Városmarketing

Pécs: Marketing Klub és városmarketing” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Most érzem, milyen szerencsés vagyok, hogy jó ideje nem kapok meghívást az ilyen rendezvényekre! Viszont nyugodt is maradtam, – veled ellentétben! 🙂

  Nos, – kb. 2 éve az EKF-es beszámolóknál csak ilyeneket hallok, hogy bezzeg akkor, meg azok milyen tutit csináltak, de ők még olyanabbat, de főként mások milyen ügyesek! Én is tudnék ilyen szépet mondani, de sem téged, sem engem nem küldött ki senki még az ír kocsmák légkörének, és a hűs nedű zamatának tesztelésére… Nem is bánom! A veled elfogyasztott kávé, a jó pár órás beszélgetéssel, és ötleteléssel egészen biztos, hogy hasznosabb a számomra.

  …s, mint az egykori kabaréban visszakérdezek: Marketing és EKF? Mi köze e két fogalomnak egymáshoz? Én még nem láttam gyakorlati marketing és városmarketing elemzéseket a SWOT (GYELV) mentén. (Bár az is lehet, hogy rossz felé néztem!)Éppen ezért kicsit más a véleményem a város és a régió gyengeségeiről, erősségeiről, lehetőségeiről és a veszélyeiről.
  S talán, ki ismeri eddigi véleményeimet tudja, hiszem és vallom, hogy bizony a lehetőségeink és erősségeink segíthetnek megvalósítani az EKF-et, csak bizony az a szomorú, hogy sem az én, sem a tied, sem sokunk véleményére a kutya sem kiváncsi (vagy volt kiváncsi eddig).

  S kedves EKF-managerek! Ez bizony lehet a program gyengeségeinek és a megvalósulás veszélyeinek forrása!

  Node minek aggódni!
  Pató Pál utódjai egyesüljetek!
  – Ej, ráérünk arra még!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s