EKF: újabb lemondás, újabb “anyázás” avagy Toller árnyékában

Tegnapelőtt még az volt a hír a pécsi médiában, hogy az a fránya Czakó Zsolt, az EKF arculatának tervezője 990.000 forintot zsebel be minden áldott hónapban, még akkor is, ha az adott hónapban a füle botját sem mozgatja nekünk.

 A menedzsment sietett leszögezni: ezt a szerződést a korábbi politikai garnitúra ütötte nyélbe, nincs mit tenni, ehhez kell alkalmazkodniuk. 

Tegnap egy gyönyörű himnuszt eresztett útjára a Dunántúli Napló, Czakó Zsoltról, az európai hírű grafikusról zengett, aki éjt nappallá téve, világszínvonalon, satöbbi, satöbbi…

 A friss hír szerint Czakó Zsolt lemondta az EKF arculattervezői megbízását. Indoklása szerint fejetlenség, kapkodás vicsorog a pécsi menedzsment-központban.

 A pécsi polgár csak ámul, kapkodja a fejét, próbálja összerakosgatni a mozaikokat.

Először is behelyettesít.

 A “régi politikai garnitúra” nyilván Toller Lászlót jelenti, s a rá való hivatkozással a menedzsment nyilván darázsfészekbe nyúlt. Toller hívei ki fogják kérni maguknak, hogy “Lacira” nyomják a pazarlást, ellenfelei meg elégedetten konstatálhatják: lám, ezt is elbarmolta nekünk! 

 A polgár kiolvassa a menedzsment hivatkozásából: nem nagyon szívesen fizet Czakónak ennyit, csak hát a múltból rájuk lőcsölt szerződés alapján – muszáj.

 A polgár ezután arra gondol, hogy Czakó visszavágott: – Sok nektek ez a pénz? Akkor tahók vagytok!

 A rejtvényfejtésen túljutó polgár ezek után már könnyű, előre kitaposott gondolatmeneten suhan: ebből sem lesz semmi, csak marakodnak a mesés összegeken, csak folyik a pénz, satöbbi, satöbbi…

Nem olyan könnyű dolog ám pécsi polgárnak lenni!

Megítélni, hogy a grafikus jó grafikus-e, tényleg nappallá teszi-e az éjt, tényleg bagó-e európai szinten a havi majd’ egymillió. Ha abból indul ki, hogy a hírek szerint a menedzsment sofőrje sem keres sokkal kevesebbet, akkor nem sok. Ha a saját béréből, akkor baromi nagy summát vél itt felfedezni. De mindegy is ez – lényeg, hogy Brüsszelben Péccsel elégedettek. Essen és Isztambul viszont – a felkészültség szempontjából, brüsszeli, hivatalos (!) jelentés szerint – nagyon ragya hely. Hogy ott miket csinálhatnak, hát rossz belegondolni!

Upgrade 2008. márc. 28. – új bejegyzés a témáról itt:
Pécs: a csodafegyver megint csütörtököt mondott

EKF: újabb lemondás, újabb “anyázás” avagy Toller árnyékában” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s