Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Ki vagyok én?

Ha Ön beiratkozik egy továbbképzésre, teljesen életszerű, hogy egy kérdőív első oldalán megkérdezik az Ön nevét, címét, elérhetőségeit.
A kérdőívvel Önnek nem is lesz semmi problémája, hiszen teljesen hivatalos, az első oldalon csupa fontos és megbízható címer, logó fogadja.

Hivatalos kérdőív
Hivatalos kérdőív

Csakhogy az első oldal után jön a második oldal is, és akkor Ön nagyot fog nézni, olvasva a hivatalos rubrikákat:

Ön migráns?
Ön migráns?

Különösen a negyedik lehetőség, a migráns érdekes egy olyan kérdőíven, amelynek első oldalán ott virít a Magyarország Kormánya logó, a címer a koronával. Ugyanis Magyarország kormánya nem kedveli a migránsokat, esze ágába nincs beengedni azokat. Legfeljebb jó pénzért, de a jó pénzesek aligha hátrányos helyzetűek.
Ugyancsak érdekes az ötödik rubrika, mert láttam én már gazdag, művelt romát is, tehetős bolgár kertészről már nem is beszélve, vagyis a kisebbséghez tartozás nem feltétlenül hátrányos helyzet.

Jómagam, aki kishantosi roma, zsidó migránsnak vallom magam, akit kifelejtettek a Soros-listából, elég sok x-et raknék erre a kérdőívre.
És Ön?

Mondjad ki vagyok – én!

Elmondom dalban is, jöjjön a Kex együttes:

Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?” bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. zsurzsenka

  Olasz-csángó-zsidó-tót(?) büszke migráns vagyok. Nem is tudom, hogy bírok tükörbe nézni. Ja, egy kétharmados ismerősöm szerint én a hasznos migránsok csoportjába tartozom. Mert ilyen kategória is van már.

  Kedvelés

 2. David Bowman

  Aki be tudta fizetni rogánnak a beugrót, az aligha a te nyugdíjadra pályázik. Lehet, hogy felrobbantja az Európa Parlamentet, vagy gyémántot csempészik nagyban, de nem fogja elvágni a nyakadat jártadban- keltedben.

  Kedvelés

 3. @Hozzászólok:
  – Várjuk meg az önként jelentkező tanfolyamokat!
  – A hajléktalannál is érdekesebb talán ez a válaszlehetőség: marginalizálódott személy! Még jó, hogy a nemi identitásra nem kérdeznek rá, az is meglehetősen hátrányos megítélés alá esik Magyarországon.

  Kedvelés

 4. agarik

  Engem a “pályakezdő” definiciója fogott meg.

  Mert vegyük, hogy évvesztes vagyok. Tehát 7 évesen kezdem az általánost.
  Most tegyük fel, szakközépben végzek érettségit. Akkor az 8 + 4 + 1-2 év (nem tudom mostanában mennyi). Tehát Példaszereplő 20 évesen szerez ÉRETTSÉGIT. Aztán elmegy felsőoktatásba, mert mégis sikerül neki, vegyünk egy nagy levegőt és legyen ORVOS, esetleg jogász – szóval az 7 év.
  27 évesen épp elvégezte az iskoláit. Ő soha nem pályakezdő?

  De egyáltalán: felsőoktatást még ha soha nem bukik, akkor is 25 évesen végzi, és akkor még csak nem is évvesztes.

  Valami nem stimmel a törvénnyel, Állambácsi megint két századdal ezelőtt él…

  Kedvelés

 5. élhetetlen

  @David Bowman: „Aki be tudta fizetni rogánnak a beugrót, az aligha a te nyugdíjadra pályázik.”. Egy, nem biztos, hogy aki bejön a letelepedésivel, az gazdag. Nem tudod, kinek a pénzével jön, és miért. Sőt, vannak országok, ahol kölcsönt lehet felvenni rá, mert Magyarország majd visszafizeti. A másik, hát igen, ha tömegrobbantást szervez valaki, az egészen más, mintha elvágja a torkodat, ezt belátom, csak azt nem, hogy miből gondolod, hogy a csóró, egy gatyában bejött migránsok hozták a bombát a fenekükön, és nem a besétált „pénzemberek” veszik rá a csórókat akár zsarolással, akár ígérettel a terrorcselekményekre? És úgy hallom, becsussant pár nemzetközileg kőrözött bűnöző is. Persze, ők sem Magyarországon keresztül akartak bejutni az EU-ba, itt akarnak élni, befektetni, stb. Csak kérdezem.

  Kedvelés

 6. Európai téridő

  Kicsit alaposabban utána kellett volna nézni, ki tartotta szükségesnek ezeket a kérdéseket egy EU-s pályázatnál. Ez így kevés.

  Kedvelés

 7. Tisztességes Természettudomány

  Rá lehet jönni, hogy a “hátrányos élethelyzetben levők” listáját az EU állítja össze, és teszi kötelezővé minden országnak a lista használatát a pályátokban. Egy 2012-ben indult pályázaton nem volt kérdés, hogy rákérdeznek a fogyatékossággal élőkre. Ma, 2018-ban már nem kérdés, hogy rákérdeznek a migránsokra. Az EU állandó szereplői lettek.

  Kedvelés

 8. arabok balrol

  Alap hogy mostantól minden ürlapon rajta kell lennie hogy valaki migráns, sorosbérenc, illetve maga Soros-e. Ezt trükkkösen úgy kérdezzük meg ki filantróp.

  Ez volt a Fidesz kampány egyik alap ígérete, és már be is tartották. Ezért is ment a 2xem a Fideszre.

  Kedvelés

 9. Európai téridő

  @Bognár L: A migráns az a bevándorló lenne, teljes alakban immigráns. De 2015-ben “valakik” összemosták az illegálisan belépőt a szabályos útiokmányokkal belépőkkel, a menekült státuszt nem is kérelmezőkkel, vagy akik ügyük elbírálására vártak. Az illegálisok is azzal verték ki a biztosítékot, hogy nem is kérelmezték státusuk legalizálását, vagy nem akaródzott kivárniuk a hivatalos eljárás befejezését. Röszke, Keleti pu., gyalogmenet az autópályán. Vélelmezett felbujtók vannak, miattuk lesz Stop soros. Az EU-pályázaton bárki, aki az országban tartózkodik, valamilyen jogcímen, részt vehet. Valszeg ezért került bele a migráns is a kérdőívbe, tételezzük fel, nem az EU kérésére.

  Kedvelés

 10. Tenkes Kapitánya

  Ezeket tekintik hátrányos helyzetűnek. Nem értem, mi ebben a baj, de sikerült már megint belekötni valamibe teljesen értelmetlenül.

  Kedvelés

 11. @Tenkes Kapitánya:
  Önkéntes kérdőív a hozzászólók részére:
  – Ön
  a.) gazdasági előnyök miatt jött ebbe az országba?
  b.) gazdasági előnyök miatt megy el ebből az országból?
  c.) egy háborúban meg akarták ölni és ez elől menekült a családjával ide?
  d.) vagy bajt okozó migránsként jött öregasszonyokat megerőszakolni?

  A lényeget tekintve, mint marginalizálódott személynek, ilyen problémáim vannak!
  Félreértések elkerülése végett, nem a programot megvalósító szervezettel, nem a programmal, hanem ezzel a kettes számú oldallal van a baj!

  Kedvelés

 12. sinus67

  Nagyon nagy baj van odafönt a toronyban! Ez már nagyon beteg!

  @Tisztességes Természettudomány:
  Aki harmadik országból érkezve jogszerűen tartózkodik bármely európai országban, az menekült, oltalmazott, stb. Aki meg nem azt visszaküldték, vagy kapott letelepedési és/vagy munkavállalási engedélyt.
  A “migráns” az a hazájukat bármilyen okból elhagyók gyűjtőneve. Rendesen emigráns. Tudod!? Nem minden rovar bogár!
  Ha európából elvándorlási hullám indulna el pl. az amerikai földrészre és a nemzetközi konvenciók és az adott ország törvényei szerint mondjuk a magyarokat, németeket, svédeket és a dánokat fogadhatnák be ha igazolják ezt, a többieket meg, mondjuk terrorgyanú miatt kitiltják és visszab@sszák. Milyen szarul esne nekünk magyaroknak, ha az adott ország fidesze összemosna minket azokkal, akiknek kívül tágasabb. Belőlünk csinálna kampányt, de közben – tekintve, hogy a törvény lehetővé teszi – szép csendben befogadna bennünket.
  Befogadna, de rohadt szarul esne, ha összemosnának a kitiltottakkal.
  Bakker! Most jut eszembe, ha az USA lenne az a bizonyos befogadó ország, akkor pár mostani 2/3-os prominens személy is vissza lenne toloncolva, mert kivándorlási hullám esetén a “diplomata útlevél” nem érvényes!

  Érted ugye?

  Kedvelés

 13. vispisti

  Ha jelentkeznék erre a förtelemre, természetesen a ” migráns ” lenne a megfelelő válasz. Sokadik generációs vagyok, mert az őseim kb. ezer évvel ezelőtt migránskodták ide magukat a távol-keleti sztyeppékről. És legalább olyan veszélyesek voltak, m int a maiak. Elűzték, kiirtották az itt élő népesket, majd végigrabolták az akkori Európát. Mi is a hírünk a világban ? A magyarok nyilaitól, ments meg Uram minket ! Attila, Isten ostora. Stb. Ezt a kort a magyar történelemírás nemes egyszerűséggel a ” kalandozások kora ” címmel illeti azt, amikor egy addíg itt ismeretlen barbár népcsoport tett. Megjegyzem, akkor a kereszténység, már 1000 éve s volt.
  Lehet Sorosozni, migrás-simogatózni, tessék tudomásul venni, hoy az akkor nem éppen békésen elfoglalt területnek – mai nevén Magyarország – én is a lakója vagyok és ez a hazám.
  Pont.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s