A Mikulást repülőn látták

Nyáron Mikulás?

Mikulás repülőn

Olvasónk által küldött fénykép bizonyítja: a Télapó velük utazott a repülőn

Olvasóinktól kapott információ alapján a minap a Mikulás a Koppenhága-Budapest repülőjáraton utazott. Győri, tatabányai, budapesti, pécsi, de még felvidéki olvasónk is jelezte, hogy a Télapót látta, így a nyár kellős közepén. Mi mást tehettünk volna, utánajártunk a hírnek.

A történet előzményeként már a dán főváros, Koppenhága repülőterén is sokan felfigyeltek a nyári Mikulásra, aki nem mindennapos megjelenésén túl azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy először a reptér várócsarnokában tűnt fel, majd egy spontán rajongói találkozón beszélgetett az érdeklődőkkel, és ezt követően meg is ajándékozta kis barátait. Mindezek után következett, ahogy ilyen helyen általában lenni szokott – rendesen feladta a csomagjait, majd becsekkolt a Budapestre tartó légi járatra, amelyre kisvártatva fel is szállt.

Ferihegyen elcsodálkoztak: nem télen és nem szánon jön a Mikulás?

Budapestre érkezése kisebb megrökönyödést váltott ki Ferihegyen, az amúgy is néha szkeptikus magyarokban, hiszen a mifelénk nem mindennapos látvány hatására derék hazánkfiai nem tudták kezelni a különös vendéget. Sokan kérdezték: vajon mit keres ilyenkor a télre várt vendég kis hazánkban?
Mindössze egy maroknyi gyereksereg biztosította feltétel nélküli támogatásáról a vendéget.

A télapóipar szakértője szerint

Megkérdeztük a témában jártas szakértőnket, Dr. Szantaklausz Miklóst, aki elmondta:

“A nyár közepén Észak-Európa és a Nyugat-Európa tengelyen már évtizedek óta megfigyelhető a Mikulások nyári mozgása, mint ahogy előfordul az amerikai kontinens és Európa közötti mozgás is ebben az időszakban. Közép-Európa és az Északi félteke között először tavaly lettek figyelmesek a kutatók a Mikulás nyári mozgására, mely minden bizonnyal összefüggésben lehet a mikulásipari szereplők nyári seregszemléjével, melyet éppen Koppenhága mellett, Bakkenben tartanak több, mint 60 éve.”

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a Mikulás Világkongresszus magyar nagykövetét, de blogzártáig válasz nem érkezett a hazai Mikulástól. Pedig ő is pécsi 🙂

***
Mikulásügyi dolgokban számtalan információt nyerhetünk a magyar Mikulás blogjából. Lám, egy rendes Mikuláshoz nem csak szán, Krampusz, piros alma meg virgács, hanem blog is tartozik!
> Mikulás

***

Ma már elértük a Pécsi Mikulást, akitől megtudtuk: Beszámoló a Mikulás Világkongresszusról

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s