A masszázstól a nem-masszázsig

Pécsett számos helyszínen kínálnak masszázs szolgáltatást, s ezek számtalan fajta-féle technikát képviselnek és ajánlanak. Ám találunk kifejezetten nem-masszázs eljárást hirdető helyet is, úgynevezett Bowen technikával működő szalont.

Ez a megkülönböztetés erősen hajaz a cipők háborújára, amikor is a hagyományos talpú cipők ellenében a felsorakoztatott MBT lábbelik, marketing megfontolásból, nem-cipőként kerülnek reklámozásra.

Miért járnak az emberek masszázsra?

Masszázs szalonba több féle okból járnak az emberek.
Vannak, akik csupán ellazulást, pihentető relaxálást várnak el a masszőrtől, míg mások valamilyen nyavalyájuktól igyekeznek megszabadulni halk, nyugtató zene, finom illatok, puha kenőcsök intim környezetében.
Az ő esetükben a terapeuta jól megdolgozza a fájdalmat okozó területet, igyekszik bővé tenni a vérellátást, kigyúrni a csomókat a letapadt izmokból.
(Megjegyzem, arról fogalmam sincs, hogy thai masszázsra miért fordulnak be bátor emberek, hiszen ott aztán recseg-ropog majd minden ízület és soha nem tapasztalt csavarintásokba béklyózva szisszen föl a páciens. De végül is maradjon ez az ő titkuk.)

Na, és a Bowen technika?

Ám a Bowen technika, a nem-masszázs, az másmilyen.
A Bowen technikával elvégzett testérintés sorozat ugyanolyan szalon-körülmények között történik, mint a masszázs, de más a filozófiája.
Nem a terapeuta akar gyógyítani, hanem a testünket igyekszik rábírni arra, hogy gyógyítsa meg önmagát! Erre a célra orientált minden jól kidolgozott mozdulat.
Akik ezt a szolgáltatást veszik igénybe, azok a bajoktól megszabadulni akarók csoportjából kerülnek ki.
Mint azt a technika egyik alkalmazójától megtudom – Pécsett hivatalosan csupán ketten vannak ilyenek – a hátfájás, a derékfájás, a vállízületi probléma, a csípőpanasz, a fejfájás, a vizelettartási gond, az idős gondozás tartoznak a leggyakoribb felkeresési okok közé.

Mindezek után, ha fáj valamink, csupán egyetlen kérdés marad: masszázs vagy nem-masszázs?!

***

Kiegészítések:

Masszázs Pécs

Bowen terápia – az öngyógyítás kezelése

Masszázs piac

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s