Pécsett nem lesz stadion

Autoriter társadalmak és a foci

Egy normálisan autoriter mélyafrikai országban természetes dolog, hogy ha a diktátor szereti a focit, akkor a háza mellett olyan stadiont rittyentet, hogy ihaj!
Egy ilyen mélyafrikai ország lakóit stadionnal szokták megajándékozni, feltéve, hogy szeretik az ország élén álló főnököt. Ez jó a főnöknek, elvégre a foci a hobbija, jó a helytartóinak, mert lám, miattuk kapja a település a stadiont és jó a népnek is, mert van hol elküldeni a bírót a jó kxrva anyjába és a fehéreket szotyolamagok felmutatásával bosszantani. (Mondom, Mély-Afrikáról beszélünk.)

Aki nem lép egyszerre, nem kap stadiont

Ahol nem annyira kedvelik a főnököt, azok a városok megszívják, vagy nem kapnak stadiont vagy várhatnak szépen a sorukra.
Az egyik ilyen város, nevezetesen Pécs, a Dél-Dunántúl legnagyobb városa, kapott egy ígéretet labdakertre, de a rossz nemzetközi gazdasági helyzet okán mégsem részesedhetnek ebben a fényes jutalomban, a főnök a tervet visszavonta.
Fura helyzet: a konkrét város lakóinak többsége nem értett egyet a főnök hobbijának országos kiterjesztésével, a stadionépítésekkel, de most fájdalommal veszik tudomásul, hogy megfosztják őket a megálmodott futballpályától.
Nem irigylem őket!

*****

Elolvasásra javaslom még: Sport és politika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s